Новини компанії «Акорд-С»

01.11.2021

Як підготувати вікна до зими?

З настанням холодів питання підготовки вікон до зими стає все більш актуальним, оскільки стан вікон перед зимою впливає на мікроклімат в кімнатах і загальний комфорт у вашому помешканні.

 Металопластикові вікна TM Epsilon особливого догляду не потребують, проте деякі підготовчі дії слід провести, адже разом зі своєчасною профілактикою та правильною експлуатацією, конструкції надовго збережуть свою якість і функціональність.


 Перше, що потрібно зробити, готуючи вікна до зими, це добре їх вимити. Склопакет, профіль, підвіконня, відкоси - ніщо не повинно залишитися поза вашою увагою. Для очищення від забруднень слід використовувати не їдкі засоби для миття, губки і ганчірки. Мити вікна необхідно не лише зсередини, а й зовні. Відкривши вікно, слід так само очистити дренажні канали, для цього підійде якийсь гострий предмет, наприклад зубочистка, адже вони служать для того, щоб відводити воду з профілю.
 Так само не можна обійти увагою рухомі елементи віконної фурнітури. Фурнітуру потрібно очистити від пилу та старого мастила і тільки після того, приступати до змащення механізмів фурнітури.
Підійде для цих цілей силіконове мастило. Харчові олії використовувати не слід, адже дані масла при нанесенні швидко висихають і перетворюються на своєрідний абразив, котрий здатен вивести з ладу фурнітуру.
 Наступним, не менш важливим етапом, є перевірка стану ущільнювачів віконної конструкції. До їх догляду варто підійти відповідально, адже від ущільнювачів залежить герметичність вікна та «погода у домі». Щоб продовжити термін служби ущільнювача потрібно його періодично очищувати та змащувати тим же силіконовим мастилом, або технічним вазеліном по усій довжині, для запобігання промерзанню і висушуванню.
 Про регулювання вікон, а саме елементів фурнітури, на зиму теж потрібно не забути, адже тоді забезпечується щільне притискання стулки до рами вікна для герметичності й виключення протягів. Допоможе у цьому звичайний ключ-шестигранник та вміння, або ж, виклик технічного спеціаліста, котрий здійснить усі потрібні маніпуляції замість вас.


 В принципі це і є основні етапи підготовки вікон до зими без істотних матеріальних витрат за короткий час. Якщо наведений перелік здається занадто великим, а подальше виконання усіх етапів не викликає ентузіазму, зверніться до спеціалізованої сервісної служби.
 Якісна підготовка ваших вікон до холодного сезону дозволить заощадити на опаленні та витратити гроші на інші важливі (або приємні) цілі, а металопластикові конструкції TM Epsilon надовго збережуть свою надійність, термін служби та комфорт використання.


з повагою, EPSILON®

Мені подобається