Важлива деталь вікна для звичайного покупця

Важлива деталь вікна для звичайного покупця

П'ятикамерний профіль, енергозберігаючі склопакети, надійна фурнітура - можете запропонувати ви. Ні, мова піде про звичайнісіньку (або не й не зовсім звичайну), ручку. Адже саме ручкою управляється фурнітура, саме ручка дозволяє відкрити вікно, відкинути його на провітрювання і ще багато чого іншого.

Спочатку трохи з психології. Кожен з нас пам'ятає з дитинства, як одну іграшку було приємно тримати в руках, а до іншої навіть не торкалися, і вона закінчувала свій шлях, завмерши десь на антресолях. Все дуже просто - працювали тактильні відчуття (відчуття тактильні (англ. Tactile sensations) - один з видів шкірної чутливості, включає відчуття дотику, тиску, вібрації, фактурності і протяжності; відображення площі механічного подразника). Те ж саме відбувається з нами, коли ми беремося за ручку, щоб відкрити вікно. Одна ручка ідеально лягає в долоню, у неї достатньо зручна геометрія, а іншу і бачити не хочеться - вузька як «оселедець», на вікні виглядає, м'яко кажучи, не красиво.
Тепер перейдемо до фізики, а точніше - до механіки. У брендових компаній-виробників аксесуарів (зокрема, віконних ручок) інженерами розраховується кут переходу з однієї площини до іншої для створення необхідного важеля, щоб без особливих зусиль повернути ручку. Особливо це властивість ручки важливо для великих стулок, зокрема для балконних дверей.
Що стосується самого «страшного» фактора для більшості продавців - ціни, то і тут картина досить цікава. Різниця між дешевою китайською ручкою (або ручкою «місцевого розливу») з непоганою турецької - приблизно 4-5 грн, а з німецькою брендового НОРРЕ - 10-15 грн.
Хто з покупців не готовий доплатити таку суму, щоб отримати до вікна якісну ручку? Думаю, таких одиниці. А наші, з дозволу сказати, «продавці», роблять «щасливими володарями» дешевих ручок десятки тисяч покупців. Так запропонуйте ви їм більш якісний продукт! От тільки для цього покажіть в порівнянні дві ручки різної якості, і тоді вибір покупця буде очевидний - це якісний зручний аксесуар!
Ще трохи про функції, яка може бути інтегрована в саму ручку - кнопка або ключ, блокуючі при натисканні поворот ручки.

Ручка з ключем                              Ручка з кнопкою

Для чого це може бути потрібно? Відповідь досить проста:

1. Якщо у вас в стулці встановлена противовзломная фурнітура, то без такої ручки зловмисник досить легко зможе зрушити запірні цапфи і відкрити вікно. Таку ж функцію може виконати ручка Hoppe Secustik, але там зовсім інший принцип блокування фурнітури від зсуву, зовні сама ручка особливо не відрізняється від звичайної стандартної.

2. Ручка з кнопкою або ключем може виконувати функцію «дитячого замка». Звичайно, такі ручки вже коштують дорожче стандартних, але і ви повинні розуміти, що це вже не проста ручка, а ручка-замок.

Так що моя порада менеджерам з продажу - пропонуйте хороші ручки клієнтам, а ви, шановні клієнти, знайдіть 10-15 гривень і за такі відносно невеликі гроші отримаєте ручку, за допомогою якої вам буде приємно відкривати або закривати ваші вікна.

 Автор: Кесслер Олег Ігорович

Власник Оконный консалтинг

джерело: okna.ua